Basisschool de Parel: een mooie mix van moderne technieken | Otte-Installaties

Basisschool de Parel: een mooie mix van moderne technieken

Geplaatst op 13 oktober 2016

De prachtige basisschool de Parel in Assen hebben we onlangs opgeleverd. De kinderen kunnen nu gaan verhuizen van het oude gebouw naar deze kleurrijke nieuwe school met meerdere verdiepingen. Dit is de tweede school van opdrachtgever VGPONN uit Noordhorn, in navolging van basisschool De Princenhof te Leeuwarden, waar wij de technische installaties hebben mogen realiseren.

 

Met een mix van moderne technieken is een duurzame school gerealiseerd met een hoog comfort.In de school is gebruik gemaakt van LED-verlichting. Het resultaat hiervan is dat het energieverbruik zuiniger is. In de verkeersruimten en in de teamkamer zijn prachtige kleurrijke lampenkappen toegepast die helemaal bij het speelse interieur en ontwerp van de school passen. Het data-netwerk wat we hebben aangebracht in de lokalen maakt het gebruik van moderne leermiddelen in de klas mogelijk.

 

Veiligheid is natuurlijk in een school ontzettend belangrijk. Hiervoor hebben we een brandmeld- en ontruimingsinstallatie en een inbraaksignalerings -systeem geïnstalleerd.

 

Het schoolgebouw wordt goed geventileerd met gebruik van warmteterugwinning. De verse in te blazen lucht wordt opgewarmd met de afgezogen ventilatielucht. De installatie wordt aangestuurd door een CO2sensor. Deze meet de hoeveelheid koolstofdioxide in de lucht, wat een indicator is voor de kwaliteit van de lucht in een ruimte. Zo werkt de ventilatie alleen sneller wanneer dit nodig is, wat energiebesparing oplevert. Uiteraard is de school ook voorzien van een energiezuinige HR ketel en is erbij de lokalen op de begane grond is gebruik gemaakt van vloerverwarming.

 

Rond de herfstvakantie gaan de kinderen voorgoed afscheid nemen van het oude gebouw om de nieuwe school in gebruik te nemen. Op 28 oktober a.s. wordt de school feestelijk in gebruik genomen met aansluitend op zaterdag 29 oktober een Open Huis.

 

.

  • Interieur en kleurrijke lampenkappen met LED-verlichting


« Naar overzicht