Dag vd Bouw: Elfstedenhal Leeuwarden | Otte-Installaties

Dag vd Bouw: Elfstedenhal Leeuwarden

Geplaatst op 20 mei 2015

Bezoek de Elfstedenhal tijdens de Dag van de Bouw op 13 juni a.s.
Een unieke kans om de nieuwe Elfstedenhal alvast te beleven

Ieder jaar stellen leden van Bouwend Nederland bouw- en infraprojecten open voor het publiek. In Leeuwarden opent het bouwconsortium, in samenwerking met de Stichting IJshal Leeuwarden en de gemeente Leeuwarden, de bouwhekken van de nieuwbouwlocatie De Elfstedenhal. Bent u nu al nieuwsgierig hoe deze nieuwe ijshal eruit komt te zien? Of wilt u weten hoe wij dit project zo duurzaam mogelijk uitvoeren? U kunt de locatie gratis bezoeken en u laten informeren door medewerkers die dagelijks op deze locatie aan het werk zijn. Ook kinderen zijn van harte welkom en maken op een speelse manier kennis met de bouw!


Wat wordt er gebouwd?
Leeuwarden opent vanaf september 2015 een nieuwe ijshal met 400 meter baan en speciale hal voor ijshockey, shorttrack, kunstrijden enzovoorts. De Elfstedenhal wordt gevestigd op een nieuwe locatie aan het Fryslânplein, vlakbij de oude Leeuwarder IJshal aan de Heliconweg. De bouw van de nieuwe Elfstedenhal wordt gerealiseerd door een Fries Consortium bestaande uit Bouwgroep Dijkstra Draisma, Jorritsma Bouw, GEAR Architecten, Pranger-Rosier Installaties, ITBB en Ekwadraat. Er is gekozen voor een ‘Design & Build’ aanbesteding, waarbij ook de energielevering en het onderhoud voor 25 jaar in handen is van de Bouwcombinatie. Het ontwerp van de nieuwe Elfstedenhal is een sfeervolle verbeelding van het schaatsen door het landschap en de Elf Steden, passend bij de Friese identiteit.

 

Wat is er te zien?

De ijshal is er voor de inwoners van Leeuwarden en wijde omgeving. Op zaterdag 13 juni kunt u alvast een voorproefje krijgen doordat wij de bouwplaats voor een groot deel openstellen. Hier staan medewerkers van de Bouwcombinatie u graag te woord om bijvoorbeeld uitleg te geven over de constructie of het ontwerp. U bent van 10.00 tot 16.00 uur welkom en aanmelden is niet nodig. Meer informatie over de Dag van de Bouw leest u op: www.dagvandebouw.nl

 

Parkeren
Parkeren kunt u deze dag op het parkeerterrein van het WTC Expo aan de Heliconweg 52. Via bewegwijzering ter plaatse vindt u de parkeerplaatsen en de ingang van de bouwplaats. Bent u op de fiets? Deze kunt u kwijt tegen de (drang)hekken op het parkeerterrein.

 

Deze Dag van de Bouw wordt mogelijk gemaakt door:

Bouwgroep Dijkstra Draisma, Jorritsma Bouw, Pranger-Rosier Installaties, ITBB, Ekwadraat, GEAR coöperatie, Grontmij Nederland, gemeente Leeuwarden en Stichting IJshal Leeuwarden.« Naar overzicht