De mistfontein “Love” van Jaume Plensa | Otte-Installaties

De mistfontein “Love” van Jaume Plensa

Geplaatst op 4 mei 2018

 

De fontein “Love”, ook wel “de mistfontein” genoemd, is door Jaume Plensa ontworpen voor de stad Leeuwarden. “11fountains” is één van de belangrijkste kunstprojecten van Leeuwarden-Fryslân 2018, Culturele Hoofdstad van Europa. Rondom dit kunstwerk moet een mistwolk komen, waar de bezoeker in rond kan dwalen.

 

Pranger-Rosier realiseert de mistvorming van het kunstwerk, samen met de waterwetenschappers van Wetsus. In een eerder traject zijn de voorzieningen, zoals de waterput, verdeelkast en voeding al klaar gemaakt. Nu wordt er aan de rest gewerkt (de infrastructuur, voedende waterleiding, technische ruimtebak, ventilatoren, regelkast, waterbakken, ultrasoon units, afschakelen, bijregelen et cetera). Hier komt veel bij kijken!

 

Met 30 à 40 graden water moet er een waterdamp worden gemaakt in 25 waterbakken met 50 ultrasoon units. De installatie hiervan bevindt zich onder de fontein in een zeer krappe kelder, tegelijkertijd kunnen er slechts 3 man onder het maaiveld werken. Bevriezing in de winter is ook een uitdaging. En wat moet eerst, wat daarna en hoeveel tijd moet er tussen zitten? Allemaal zaken waar wij mee aan de slag zijn gegaan. Een leuke uitdaging waarbij de engineers en onze monteurs allemaal erg graag meedenken.

 

De verwachting is dat de mistfontein zeer binnenkort werkt. In de video een impressie van de werkzaamheden van Pranger-Rosier voor de fontein “Love” van Jaume Plensa.

 « Naar overzicht