Duurzame installaties voor de gecombineerde school in Koudum | Otte-Installaties

Duurzame installaties voor de gecombineerde school in Koudum

  • Gecombineerde school Koudum

Geplaatst op 18 maart 2016

De basisscholen CBS it Grovestinshof en OBS de Welle zijn als gecombineerde school verder gegaan. Deze nieuwbouw is door ons in samenwerking met Jorritsma Bouw gerealiseerd. Het ontwerp kwam van Penta en VNL Architecten voor dit duurzame en compacte gebouw met twee bouwlagen. Pranger-Rosier was verantwoordelijk voor de elektrotechnische en werktuigkundige installaties.

 

Het schoolgebouw voldoet aan de eisen van een ‘Frisse School’. Dat betekent dat het een schoolgebouw is met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu als het gaat om luchtkwaliteit, temperatuur en comfort, licht en geluid.

 

Voor het installatiewerk is gekozen voor LED verlichting met in de klaslokalen bewegings- en daglichtsensoren. Energie wordt opgewekt door 120 indak zonnepanelen, die netjes verzonken liggen tussen de dakpannen. Om de temperatuur en luchtkwaliteit te waarborgen is er gebruik gemaakt van een warmtepomp, vloerverwarming, luchtbehandelingskast en luchtverdeelslangen. Grote voordelen van de luchtverdeelslangen zijn, naast het esthetische aspect, het geluidsniveau en de verdeling van de lucht in de school.

 

 

  • indak zonnepanelen


« Naar overzicht