Eigen VPN oplossing voor een nog betere ondersteuning | Otte-Installaties

Eigen VPN oplossing voor een nog betere ondersteuning

Geplaatst op 28 februari 2019

 

Pranger-Rosier heeft een eigen VPN oplossing voor klanten. Met deze oplossing kunnen wij de klimaatinstallaties bewaken zonder het netwerk van de opdrachtgever te verstoren. Hierdoor kan een nog betere ondersteuning worden geboden.

 

Wat is een VPN-verbinding?
VPN staat voor Virtual Private Network en is een privénetwerk binnen een groter netwerk. Het is vaak een versleutelde verbinding tussen twee andere netwerken via openbare netwerken (internet), zoals een bedrijfsnetwerk. VPN helpt om een soort privétunnel of privépijplijn tussen die twee netwerken te maken.  

 

Eigen VPN-server
Pranger-Rosier heeft flink geïnvesteerd in een eigen VPN-oplossing, geheel volgens de actuele en hoogste veiligheidsstandaard. Doordat we nu een eigen VPN-server hebben, zijn wij en de klant niet meer afhankelijk van een tussen aanbieder. We plaatsen een router in het gebouw van de klant en de verbinding wordt via 4G of de bestaande internetverbinding van de klant gemaakt. 

Want niet alleen mensen zijn online. Ook apparaten, machines en thermostaten. IoT, oftewel Internet of Things, is een netwerk van verbonden objecten die gegevens verzamelen en delen over de manier waarop ze worden gebruikt en over de omgeving om hen heen. Gebouwbeheersystemen en IoT-oplossingen werken allebei met sensoren en zijn gekoppeld aan internet. 

 

Storingen kunnen op afstand worden opgelost
Lijkt de verwarming op kantoor niet goed te werken? Pranger-Rosier lost zulke problemen dankzij de eigen VPN-oplossing snel op. Onze service afdeling ontvangt automatisch een mail of sms met de melding dat de pomp bijvoorbeeld defect is. We loggen in door middel van onze eigen VPN-server, kijken wat het probleem is en lossen het direct op. Op afstand! Moet er toch een monteur langs komen? Dan weten we door de automatische melding welke materialen nodig zijn voor de reparatie. Dit scheelt een hoop tijd.

 

Big Data
Een stap verder is dat er, middels het gebouwbeheersysteem en onze eigen VPN-oplossing, data van systemen (denk aan een klimaatinstallatie en ontruimingsinstallaties) kan worden verwerkt tot bruikbare informatie. Hiermee kunnen bijvoorbeeld rapportages worden verzonden of vervolgacties worden uitgezonden naar een installatie of meldkamer. Kortom, gebouwen slimmer, aangenamer en duurzamer maken. 

 

Meer weten?
Inmiddels maken een aantal klanten al gebruik van onze VPN-oplossing. Wilt u ook meer weten over onze eigen VPN-oplossing? Neem dan contact met ons op via telefoonnummer 0519 22 85 00 of via e-mailadres info@pranger-rosier.nl.
 

Neem ook eens een kijkje op de website van onze dochteronderneming EQUU. Met Duurzaam Beheer & Onderhoud kan fors worden bespaard op de exploitatiekosten en wordt de waarde en kwaliteit van uw vastgoed vergroot.

 « Naar overzicht