Energie Investerings Aftrek 2016 | Otte-Installaties

Energie Investerings Aftrek 2016

Geplaatst op 5 januari 2016

Goed nieuws! Het aftrekpercentage in 2016 van de Energie Investerings Aftrek stijgt van 41,5% naar 58%. Daarmee stijgt het gemiddelde netto voordeel van circa 10% naar 14%. De minimale investering moet €2.500 bedragen. De eisen voor lucht-lucht en lucht-water warmtepompen zijn gelijk aan die van 2015. Meer informatie vindt u in deze folderof op de website van de Rijksoverheid.

De Energie Investeringsaftrek (EIA) is een fiscale regeling waarmee de overheid u ondersteunt bij investeringen in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie. Wanneer u gebruik maakt van EIA heeft u als ondernemer dubbel voordeel: uw energiekosten gaan omlaag én u betaalt minder belasting. 

Waarom energiebesparing en duurzame energie? -Voor het opwekken van energie worden nu vaak fossiele brandstoffen gebruikt. Dit veroorzaakt CO2- en andere emissies die bijdragen aan het klimaatprobleem. Bovendien is de voorraad fossiele brandstoffen eindig. De overheid stimuleert een duurzame energiehuishouding zodat we ook op de lange termijn over schone en betaalbare energie beschikken. Het belastingvoordeel dat u via EIA verkrijgt, zorgt ervoor dat u gemakkelijker kunt investeren in energiebesparende bedrijfsmiddelen en duurzame energie.

Het voordeel van EIA -Met EIA kunt u 58% van de investeringskosten van energiebesparende bedrijfsmiddelen aftrekken van de fiscale winst, bovenop uw gebruikelijke afschrijving. Daardoor betaalt u minder inkomstenbelasting of
vennootschapsbelasting.

Energielijst 2016 op internet -In de brochure Energielijst 2016 staan alle bedrijfsmiddelen die in aanmerking komen voor EIA. De brochure Energielijst 2016 is gebaseerd op de wettelijke bepalingen van de Uitvoeringsregeling Energie
Investeringsaftrek 2001 die is gepubliceerd in de Staatscourant en te vinden via www.wetten.nl. Naast een lijst met energiebesparende technieken bevat de brochure Energielijst 2016 informatie over de werking van de regeling. U kunt de Energielijst 2016 raadplegen op internet via www.rvo.nl/eia. Op deze website vindt u ook de officiële publicatie, het digitale meldingsformulier, een zoekfunctie voor de Energielijst, voorbeeldprojecten, nieuwsberichten en het jaarverslag.

 « Naar overzicht