Equu nieuwe dochteronderneming van Pranger-Rosier | Otte-Installaties

Equu nieuwe dochteronderneming van Pranger-Rosier

Geplaatst op 26 juli 2018

 

Pranger-Rosier richt een nieuwe dochteronderneming op: Equu. Deze jonge, moderne en technische dienstverlener bereidt gebouwen voor op een duurzame en digitale toekomst aan de hand van 3 pijlers: energiebeheer, gebouwautomatisering en gebouwbeheer. De energievoorziening is aan het veranderen en Equu wil actief bijdragen aan het energiesysteem van de toekomst.

 

Partner in planvorming en realisatie

Equu is partner in planvorming en realisatie en voorziet bedrijven in de woningbouwsector, utiliteitsbouw, gezondheidszorg en industrie van innovatieve, duurzame en winstgevende oplossingen. De onderneming helpt onder andere bij het verlagen van energiekosten, verbeteren van energie-efficiëntie en het behalen van de klimaatdoelstellingen. Ook helpt Equu bij het realiseren van een gezond binnenklimaat en het gebruik van ICT en sensoren om gebouwen en systemen slimmer te maken. Met behulp van verregaande automatisering wordt het comfort verlengd en worden de beheerskosten verlaagd.

 

Energielabel C vanaf 2023

Binnenkort moeten ondernemingen aangifte doen van alle energiebesparende maatregelen die ze treffen. Daarbij gaat het om erkende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder. Vanaf 2023 moet ieder kantoor groter dan 100 m2 ook minimaal een energielabel C hebben. Maar liefst 80% van alle kantoren voldoet nog niet aan deze norm. Equu helpt bedrijven om aan deze norm te voldoen. 

 

Stijgende vraag naar alternatieve energie en duurzame installaties

“De afgelopen jaren is de aandacht voor alternatieve energieconcepten en duurzame installaties alleen maar toegenomen”, zegt Marc Mulder, algemeen directeur Pranger-Rosier. “De transitie naar een wereld zonder fossiele brandstoffen is een geweldige uitdaging. Pranger-Rosier springt hierop in en biedt met dochteronderneming Equu duurzame en winstgevende oplossingen voor klanten”, aldus Marc Mulder.

 

De nieuwe website is inmiddels online: www.equu.nl

 

Voor vragen of nadere inlichtingen kunt u contact opnemen met Arjen Holdinga, dit kan via het hoofdnummer van Equu: 058-2860765.

 « Naar overzicht