Gebouwautomatisering / Domotica | Otte-Installaties

Gebouwautomatisering / Domotica

Verlichting, zonwering, toegangscontrole, brandbeveiliging, inbraakbeveiliging, klimaat en datacommunicatie zijn dankzij automatisering gemakkelijk beheersbaar. Door de integratie van deze functionaliteiten in één automatiseringsoplossing wordt de interactie met de techniek geöptimaliseerd.

Naast het leveren van een functionele beheerlaag optimaliseren wij uiteraard ook de onderliggende processen. We kijken daarbij verder dan de grenzen tussen technische disciplines. Comfort, veiligheid, communicatie, informatie... We beschouwen alles als één functioneel geheel.

Domotica laat alarmsystemen, verlichting, elektrische apparaten, zonwering, thermostaten, audio- en videotoepassingen met elkaar samenwerken. De mogelijkheden zijn oneindig: Van het regelen van de verlichting met dezelfde afstandsbediening als waarmee de TV wordt bediend tot een volledig door de computergestuurd systeem wat zich aanpast aan het leefritme.

Enkele voorbeelden van toepassingsmogelijkheden: 
- Automatische regeling van buitenverlichting rekening houdend met seizoenen en wintertijd 
- Automatisch schakelen van verlichting bij alarm 
- Met één afstandsbediening bedienen van verlichting, elektrische apparaten, fontein, audio- en videoapparatuur, etc. 
- Met één druk op de knop alles aan of uit
- Automatisch schakelen van zware gebruikers tijdens daltarief
- Met fraaie zeer dunne schakelaars een schakelpunt voorzien op plaatsen waar geen bekabeling voorhanden is (ook op glas, deuren, bewegende delen, etc.) 
- Perfecte aanwezigheidssimulatie tijdens vakanties (zelfs nabootsen van looptraject woon- slaapkamer) 
- Automatische routeverlichting 
- Inschakelen van verlichting bij thuiskomst in het donker sfeerverlichting activeren d.m.v. één druk op de toets voor diner, film, lezen, slapen, opstaan, etc.
- Automatische bediening zonwering

De mogelijkheden zijn legio: Als u het kunt bedenken, kunnen wij het maken: aangenaam geregeld.