Het nieuwe theehuis in Grou | Otte-Installaties

Het nieuwe theehuis in Grou

Geplaatst op 13 juli 2018


Het houten restaurant met rieten dak: het Theehuis in Grou was een begrip voor alle Grousters. Ruim een jaar geleden brandde het Theehuis af en was er niets meer van over. Een emotionele periode voor de eigenaren en inwoners van Grou. Iedere Grouster had namelijk wel een connectie met het Theehuis. Sinds begin mei is het Theehuis weer open. Pranger-Rosier verzorgde de installaties van dit nieuwe Theehuis.

De nieuwbouw
Het pand, dat vorig jaar is afgebrand, stamde uit 1927 en was een begrip voor de Grousters. Het was dan ook belangrijk dat de zaak weer herbouwd zou worden. Direct na de brand werden er plannen gemaakt voor de nieuwbouw. Pranger-Rosier is in januari 2018 begonnen met het aanbrengen van de installaties van deze nieuwbouw.

Uitdagingen
De grootste uitdaging voor Pranger-Rosier was het tijdsbestek. In korte tijd moest er een volledig installatieconcept komen. Van voorbereiding en engineering tot uitvoerwerkzaamheden van de installaties. Grootkeukens, interieurbouwers, barvoorzieningen, licht en geluid en de architect… Allemaal zaken waar rekening mee werd gehouden.

Duurzaam
De afgelopen jaren is de aandacht voor alternatieve energie en duurzame installaties alleen maar toegenomen. Ook voor het nieuwe Theehuis zijn duurzame installaties gebruikt. Het Theehuis wordt verwarmt door warmtepompen en is voorzien van zonnepanelen.

Prachtig eindresultaat
Het rieten dak, dat zo kenmerkend was voor het oude Theehuis, is teruggekomen. Maar verder ziet het oude Theehuis er heel anders uit. Na een hectische start, zeer korte bouwtijd en heel veel inzet van onze monteurs is het eindresultaat prachtig geworden. We zijn erg trots!« Naar overzicht