Meer comfort voor de wetenschappers van de Fryske Akademy in Leeuwarden | Otte-Installaties

Meer comfort voor de wetenschappers van de Fryske Akademy in Leeuwarden

Geplaatst op 6 mei 2016

Pranger-Rosier Installaties werkt in samenwerking met Bouwgroep Dijkstra Draisma en Lodema Elektrotechniek vanaf 2014 aan de Fryske Akademy in Leeuwarden. De Fryske Akademy is een wetenschappelijk instituut dat de taal, cultuur en geschiedenis van de provincie onderzoekt. Drie gebouwen van de Fryske Akademy zijn gesloopt en het monumentale gebouw, inclusief het in 1713 daterende Coulonhûs is gerestaureerd. Er is een nieuwe hoofdingang gerealiseerd op de hoek van de Groeneweg. Het congres- en studiecentrum it Aljemint is compleet gestript en verbouwd tot kantoorruimte. Het doel van de verbouwing was om voor de wetenschappers betere en dus comfortabele kantoorruimte te creëren.

 

Alle werktuigbouwkundige installaties heeft Pranger-Rosier voor haar rekening genomen. In de ‘oude’ gebouwen zat bijvoorbeeld geen ventilatie. Alle ruimtes zijn door Pranger-Rosier vakkundig hiervan voorzien, met respect voor het oorspronkelijke interieur. “Een grote uitdaging was om de ventilatie zo goed mogelijk en uit het zicht weg te werken,” aldus Tom de Haas, projectleider van Pranger-Rosier. “Dit is in bijna alle ruimtes gelukt, er is zelfs ventilatie weggewerkt in een oude schouw. In de ruimtes waar het niet is gelukt zijn de onderdelen die in het zicht zijn gespoten in een kleur die in de ruimte het beste past. Deze metalen ventilatiebuizen zijn namelijk in alle RAL kleuren te bestellen.”

 

Naast de ventilatie is de Fryske Akademy voorzien van warmtepompen en een HR ketel met een hoog rendement, is overal verwarming aangelegd en is er aan de brandblusinstallaties gedacht. Dit alles met goed overleg met de opdrachtgever en de architect, om het zo esthetisch mogelijk aan te leggen. Op donderdag 28 april is de oplevering van de bouw geweest. Vrijdag 9 september 2016 is de dag van de officiële opening van de Fryske Akademy.

.

 


 « Naar overzicht