Meerpersoonscellen bij de Penitentiaire Inrichting in Leeuwarden | Otte-Installaties

Meerpersoonscellen bij de Penitentiaire Inrichting in Leeuwarden

  • PI Leeuwarden

Geplaatst op 30 september 2016

In 2018 moeten minstens de helft van de cellen in Penitentiaire Inrichtingen in Nederland van het Ministerie van Veiligheid en Justitie meerpersoonscellen zijn. Er zitten dan meerdere gedetineerden op één cel. Naast het plaatsen van een stapelbed vraagt dit natuurlijk om meer voorzieningen.

 

De belangrijkste wijziging zit in de luchtbehandelingsinstallatie. Met meer mensen in een cel moet er meer worden geventileerd.  Ook worden verlichtingspunten en elektra-aansluitingen gewijzigd. Gelijktijdig met het aanpassen van de voorzieningen in de cellen zijn aanpassingen gedaan op het gebied van brandveiligheid, renovatie en verduurzaming van de douches.

 

Tijdens de werkzaamheden in een Penitentiaire Inrichting gaat het dagelijkse reilen en zeilen gewoon door. Dit betekent dat we samen met de Penitentiaire Inrichting duidelijke afspraken maken en ons houden aan zeer strakke procedures. Denk bijvoorbeeld aan het opruimen van gereedschap. Bijzonder in dit project is dat we samenwerken met de gedetineerden. Bij de herinrichting worden voor werkzaamheden door de PI gedetineerden ingezet. De samenwerking verloopt in goede harmonie.

 

 

.



« Naar overzicht