Nieuwbouw brandweerkazerne Surhuisterveen binnenkort los | Otte-Installaties

Nieuwbouw brandweerkazerne Surhuisterveen binnenkort los

Geplaatst op 10 augustus 2018


Bouwbedrijf Tamminga uit Buitenpost en aannemingsbedrijf Witteveen uit Surhuisterveen gaan de nieuwe brandweerkazerne in Surhuisterveen aan de Lauwersweg 18 bouwen. De installatietechniek wordt door Pranger-Rosier uitgevoerd.

Na de zomer start het werk aan de Lauwersweg in Surhuisterveen. De verwachting is dat de oplevering van de kazerne medio 2019 plaatsvindt.

De nieuwe kazerne in Surhuisterveen is de eerste die volledig in eigen beheer door Veiligheidsregio Fryslân is ontstaan. Bij de selectie heeft Veiligheidsregio Fryslân twee belangrijke principes gehanteerd: lokale verbondenheid en duurzaamheid. De partijen die aan deze criteria voldeden zijn gevraagd om een offerte uit te brengen. Na een zorgvuldige afweging is de keus gevallen op de bovenstaande bedrijven.

De brandweer van Surhuisterveen is momenteel gehuisvest aan de Badlaan, nabij het centrum van het dorp. Dit onderkomen is gedateerd. Na een zoektocht naar geschikte percelen voor nieuwbouw werd uiteindelijk het stuk grond aan de Lauwersweg aangekocht. Dit betreft de voormalige parkeerruimte voor de vrachtwagens van internationaal transportbedrijf De Bruin (later Vos Logistics).


 « Naar overzicht