Nieuwbouw De Westerkim Hoogeveen | Otte-Installaties

Nieuwbouw De Westerkim Hoogeveen

Geplaatst op 27 juni 2019


Donderdag 27 juni hebben de bestuurder van de Westerkim en aannemersbedrijf Paas, Pranger-Rosier Installaties en domotica-leverancier Ascom de uitvoerings- en coördinatieovereenkomsten getekend voor de nieuwbouw van het energieneutrale en gasloze woonzorgcentrum in Hoogeveen.

In de zomer van 2019 starten de (voorbereidende) werkzaamheden voor de nieuwbouw van de Westerkim. Het huidige woonzorgcentrum is na ruim 50 jaar verouderd en sluit onvoldoende aan bij onze visie op kleinschalig wonen en leven als gezin. Daarvoor is een meer huiselijke omgeving nodig met huizen met schuine daken, een eigen keuken en een directe verbinding met buiten.

De bouw vindt gefaseerd plaats zodat de bewoners van de Westerkim zo weinig mogelijk hinder ondervinden en slechts één keer hoeven verhuizen. De verwachting is dat begin 2021 de 1e fase van de nieuwbouw gereed is en begin 2022 de 2e en laatste fase. De voorbereidingen voor de bouw, de sloop van het eerste deel van het gebouw en de herhuisvesting van de kantoren starten in de zomer van 2019.« Naar overzicht