Nieuwbouw Erasmus timelapse | Otte-Installaties

Nieuwbouw Erasmus timelapse

Geplaatst op 24 december 2014

In opdracht van Zorgpartners Friesland (voorheen Zorggroep Noorderbreedte) hebben wij tegenover het MCL, aan de Hempenserweg in Leeuwarden een nieuw woon-/zorgcentrum Erasmus gerealiseerd. Pranger-Rosier heeft het gehele installatiewerk voor haar rekening genomen en Jorritsma de bouwkundige werkzaamheden. Samen hebben we een modern complex gerealiseerd met (zorg-)woningen, maar ook allerlei ondersteundende functies. Andere betrokken bedrijven zijn onder andere Leyten Vastgoedontwikkeling, architectenburo Weeda-Van der Weijden, adviesburo Nieman-Valk en BCN-Drachten Bouwmanagement.

Deze nieuwbouw is gerealiseerd op de locatie van het voormalig Friesland College. Deze locatie bevindt zich vlak naast het oude Erasmushiem. Het nieuwe gebouw bestaat uit circa 260 appartementen en 32 PG plaatsen. Tevens is voorzien in een multifunctioneel centrum van circa 1.800 m² met onder andere een restaurant en ruimte voor uiteenlopende (medische) diensten en ook zijn er twee half verdiepte parkeergarages.

Pranger-Rosier heeft bij de nieuwbouw zowel de elektrotechnische, werktuigbouwkundige als beveiligings- en zorginstallaties gerealiseerd.

Onderstaande timelapse is gemaakt door Jorritsma Bouw:

 

 « Naar overzicht