Nieuwbouw ROC Friese Poort Uniformberoepen | Otte-Installaties

Nieuwbouw ROC Friese Poort Uniformberoepen

Geplaatst op 27 januari 2017

ROC Friese Poort bouwt in Leeuwarden aan een nieuwe thuisbasis voor de opleidingen van Uniformberoepen. Missie: een beroepsgerichte omgeving creëren die eersteklas onderwijs- en trainingsfaciliteiten biedt én een ontmoetingsplek die leren en samenwerken stimuleert. Naast praktijk- en examenruimtes beschikt de onderwijslocatie aan de Egelantierstraat (nabij Kalverdijkje) straks over een sportzaal, fitness, powergym, dojo en een oefenterrein buiten. Het nieuwe onderkomen biedt ruimte aan 800 studenten, wordt circulair gebouwd en is ook 100% energieneutraal. Hiermee wordt het niet alleen één van de grootste onderwijslocaties voor Uniformberoepen in ons land, maar ook één van de duurzaamste. In het najaar van 2017 nemen studenten en docenten hun nieuwe thuisbasis in gebruik.

 

Circulair bouwen en 100% energieneutraal
ROC Friese Poort ziet het als haar maatschappelijke verantwoordelijkheid om een mooi en gezond gebouw te ontwikkelen. In het nieuwe onderwijscomplex is er volop aandacht voor circulair bouwen en het gebouw wordt 100% energieneutraal. Energieneutraal bouwen is vandaag de dag de norm. De nieuwbouw van ROC Friese Poort herbergt daarom diverse innovatieve technieken die hieraan bijdragen. Zo wordt het gebouw uitgerust met zonnepanelen. Bovendien is het gebouw zo ontworpen dat er zo weinig mogelijk kunstmatig licht nodig is.

 

Circulair bouwen
Uniek aan dit bouwproject is dat het circulair wordt gebouwd. Tijdens de bouw wordt zo min mogelijk gebruik gemaakt van nieuwe grondstoffen en materialen. Waar mogelijk worden bestaande materialen en grondstoffen hergebruikt. Deze manier van bouwen vermindert de milieubelasting en vergroot de levensduur van het gebouw.

 

Partners
ROC Friese Poort is opdrachtgever voor de nieuwbouw en voert de regie over het bouwproces. Friso Bouwgroep is de aannemer, Pranger-Rosier is verantwoordelijk voor de installaties, Technion is de adviseur installaties en het gebouw is ontworpen door Wind Architecten Adviseurs.
 « Naar overzicht