Nieuwbouw Zwembad Kampen | Otte-Installaties

Nieuwbouw Zwembad Kampen

Geplaatst op 30 maart 2015

Bij de nieuwbouw van Zwembad De Steur te Kampen mogen wij de Werktuigbouwkundige installaties gaan realiseren.Terwijl in Nederland vele zwembaden worden gesloten, investeert gemeente Kampen in een modern zwemparadijs.

Projectomschrijving:
Langs de Europa-Allee in kampen wordt een geheel nieuw overdekt zwemcomplex gerealiseer, vlak naast het oude zwembad en het gemeentehuis. De voormalige locatie van Zwembad De Steur wordt getransformeerd tot een grote open groene ruimte in het park waar het nieuwe zwembad als een villa op uitkijkt. Het zwembad wordt straks het paviloen in het park, waarbij park en zwembad naadloos in elkaar over gaan. Vanuit het zwembad is er alzijdig zicht op de omgeving. 

Het zwembad krijgt een oppervlakte van ca. 5.200 m2. Het gebouw bevat een wedstrijdbad, recreatiebad, kinderbad, waterglijbaan, buitenzwembaden, terras en diverse eetgelegenheden. 

Bouwteam:
Het project wordt gerealiseerd door het volgende bouwteam:
- Andres CS - Bouwmanagement
- Deerns Nederland B.V. - Adviseur
- VenhoevenCS architecture + urbanism - Architect
- Pranger-Rosier Installaties - gebouwgebonden en duurzame intallaties 
- Hellebrekers - Elektrotechnische installaties
- KWB - waterbehandelingsinstallaties
- Burgland Bouw - Bouwkundig aannemer
 

Op 27 mei is de officiele aftrap van de bouw als de wethouders het bouwbord onthullen. Oplevering staat gepland voor december 2016.« Naar overzicht