Nieuwbouw/verduurzaming Stortemelk Vlieland | Otte-Installaties

Nieuwbouw/verduurzaming Stortemelk Vlieland

Geplaatst op 25 juni 2021


Bouwgroep Dijkstra Draisma is door opdrachtgever Stichting Rekreatiebelangen Vlieland geselecteerd om de eerste fase van het omvangrijke plan in bouwteam uit te voeren. Bouwgroep Dijkstra Draisma gaat de werkzaamheden uitvoeren in bouwteam samen met W2N Engineers, Bureau 1232, Noorman Bouwadvies en de twee architectenbureaus Studio Brand|Vries en atelier Boekhout. Pranger-Rosier is verantwoordelijk voor de installaties.

Het centrumgebied van Kampeerterrein Stortemelk bestaat uit een aantal gebouwen die inmiddels afgeschreven en versleten zijn. In fase 1 zal de zwaar verouderde kampwinkel met bijgebouwen gesloopt worden en plaatsmaken voor een nieuwe supermarkt, voorzien van een koffiecorner.

Ook de nieuwbouw van logiesgebouw ‘de Nulck’ is onderdeel van de opdracht. De nieuwe versie van het personeelsgebouw krijgt een eetzaal voor 120 vakantiekrachten en op de eerste verdieping worden dertig slaapplekken gerealiseerd. In het hoogseizoen doet dit gebouw dienst als huisvesting voor het seizoenspersoneel. In de winter kan dit gebouw ook als hostel gebruikt worden.

Daarnaast komen er een viertal studio’s en een eengezinswoning van de stichting of organisaties elders op het eiland.

Innovatieve verduurzaming
Met de vernieuwing van het centrumgebied wordt op verschillende manieren invulling gegeven aan duurzaamheid. Het nieuwe gebouwencomplex is all-electric en voorzien van een innovatief installatie- en energieconcept. Hiervoor wordt onder andere gebruik gemaakt van moderne warmtepomptechniek in combinatie met zonnepanelen. Dit alles maakt dat Stortemelk een flinke stap zet in de verduurzaming van het kampeerterrein.

Veiliger, aantrekkelijker en natuurinclusief
Met het nieuwe plan wordt het centrumgebied verbonden met bos en duin. “Er worden duinen tegen de gebouwen aangelegd, er komt een natuurspeelplaats voor kinderen en eilanden met groen op het centrale plein. Daarvoor zoeken we de samenwerking met Staatsbosbeheer.” Aldus architect Yolande de Vries van Studio Brand|Vries. “De natuur wordt daarmee onderdeel van het plein en de beleving daarvan. Voor de gebouwen wordt gewerkt met zo veel mogelijk natuurlijke materialen, wat ook een belangrijk onderdeel van de uitstraling is”

De bouw zal naar alle verwachting in het najaar van 2021 van start gaan. De oplevering staat gepland in april 2022.« Naar overzicht