Realisatie HCW De Tiid Bolsward | Otte-Installaties

Realisatie HCW De Tiid Bolsward

Geplaatst op 19 augustus 2019


,,Met de realisatie van cultuur historisch centrum ‘De Tiid’ wordt de geschiedenis van het gebied weer zichtbaar en voelbaar gemaakt”, zegt burgemeester De Vries. ,,Samen met de bibliotheek, de drie bestaande musea die opgaan in een nieuw museum, het gemeentelijk archief, een horecagelegenheid, een auditorium en een loket van de gemeente wordt dit een prachtige plek.”

Auditorium
Het voormalige stadhuis (ruim 2400 vierkante meter) en de nieuwe ruimtes (van vergelijkbare grootte) worden met elkaar verbonden door een publieksruimte, waarvan een deel de vorm van een atrium krijgt. In de Nieuwe Waag komt een auditorium, met ruimte voor zo’n honderd mensen. Deze zaal moet ook in de avonduren een ontmoetingsplek worden, bijvoorbeeld door het organiseren van lezingen, themabijeenkomsten, tentoonstellingen, educatieve programma’s en andere culturele activiteiten.

,,We zijn gespecialiseerd in het werken op binnenstedelijke en lastig te bereiken locaties”, zegt vestigingsdirecteur Douwe Offringa van Jurriëns Noord. Het bedrijf restaureerde ook Hotel Post Plaza aan de Tweebaksmarkt in Leeuwarden. Samen met Adema Architecten uit Dokkum is een nieuwbouwontwerp gemaakt dat de monumentale uitstraling van het 400 jaar oude stadhuis versterkt.

Het pand zal door Pranger Rosier Installaties worden voorzien van o.a. een warmtepomp. Het dak van de nieuwbouw wordt gebruikt voor het plaatsen van 66 zonnepanelen. Het centrum moet in 2021 klaar zijn.« Naar overzicht