Pranger-Rosier bouwt Kindcentrum Hanzewijk | Otte-Installaties

Pranger-Rosier bouwt Kindcentrum Hanzewijk

Geplaatst op 25 januari 2024

 

Gemeente Kampen heeft Pranger-Rosier en Hesco Bouw de opdracht gegeven het Kindcentrum Hanzewijk te gaan bouwen. Op 25 januari is de overeenkomst daarvoor getekend. Dit meest circulaire schoolgebouw van Nederland, zal in het eerste kwartaal van 2025 gereed zijn.

Het kindcentrum biedt straks ruimte aan kindcentrum Bouwman en kindcentrum OJS Het Scala. Er komt één gezamenlijke gymzaal.

 

Duurzaam en circulair
Zowel de te gebruiken materialen als het energieverbruik zijn duurzaam. De materialen moeten zo veel mogelijk biologisch en herbruikbaar zijn. Het gebouw bestaat voornamelijk uit hout dat bij voorkeur uit de omgeving komt. Het voorlopige energielabel van het kindcentrum is A++++ , onder andere door het gebruik van zonnepanelen.

Zowel de gemeente Kampen, de schoolbesturen van IRIS en OOK en Hesco Bouw zijn erg verheugd dat de bouw van het kindcentrum op korte termijn gaat starten. Ook Hesco Bouw en Pranger-Rosier zijn enthousiast om aan de slag te gaan met het meest circulaire kindcentrum van Nederland.« Naar overzicht