Pranger-Rosier opent de deuren voor meisjes tijdens Girlsday | Otte-Installaties

Pranger-Rosier opent de deuren voor meisjes tijdens Girlsday

Geplaatst op 12 april 2018

 

Op 12 april 2018 hebben 22 meisjes van de Leeuwarder Schoolvereniging een bezoek aan Pranger-Rosier in Leeuwarden gebracht. Dit bezoek maakte onderdeel uit van de landelijke Girlsday: een initiatief van VHTO voor meisjes van 10 tot 15 jaar met als doel om meisjes al op jonge leeftijd te interesseren voor bèta, techniek en ICT.

Onze projectleider Natasja Hoekstra heeft ze meer verteld over ons bedrijf en werken in de installatietechniek. Na de presentatie  volgde een korte quiz en konden de meisjes zelf aan de slag door middel van een leuke workshop.

Girlsday 2018
Niet alleen in Leeuwarden deden meisjes mee met Girlsday, in het hele land gingen meer dan 11.000 meisjes aan de slag bij ruim 350 bèta, technische en ICT bedrijven. In Nederland kiezen nog steeds te weinig meisjes voor bèta, techniek en ICT. Door op Girlsday meisjes uit te nodigen laten bedrijven en technische afdelingen van andere organisaties de meisjes nadrukkelijk weten dat zij van harte welkom zijn in de technologie.

VHTO, Landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek organiseerde Girlsday 2018 in samenwerking met het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en TechniekTalent.nu.

 

 « Naar overzicht