Realisatie Leerpark Drachten | Otte-Installaties

Realisatie Leerpark Drachten

Geplaatst op 18 december 2014

Pranger-Rosier Installaties verzorgt de technische installaties van de drie gebouwen van Leerpark Drachten. De gebouwen CSG Liudger en De Splitting zijn al in 2012/2013 opgeleverd en aan het derde gebouw, de nieuwbouw van ROC Friese Poort gebouw voor Zorg en Welzijn, wordt volop gewerkt.

 

De gebouwen van CSG Liudger zijn een prachtig voorbeeld van een geslaagde combinatie van nieuwbouw en verbouw. Van de oude gebouwen is een deel gesloopt en een deel gerenoveerd. Met een nieuw gedeelte aanbouw zijn twee zeer moderne schoolgebouwen ontstaan. Voor de klimaatinstallaties is ook een mix van oud en nieuw. In een nieuw centraal ketelhuis werken de oude CV-ketels samen met een modern warmtepompsysteem wat de warmte onttrekt en opslaat in de aardbodem.

 

Op dit moment wordt er hard gewerkt aan de nieuwbouw van het gebouw Zorg en Welzijn voor ROC Friese Poort. Ook hier staat duurzaamheid erg hoog in het vaandel. Het gebouw wordt zodanig gebouwd dat het bij oplevering zal worden gewaardeerd met een Breeamcertificaat 'Excellent'!

 


 « Naar overzicht