Verbetering binnenklimaat gemeentehuis Texel | Otte-Installaties

Verbetering binnenklimaat gemeentehuis Texel

Geplaatst op 13 november 2017

In samenwerking met technisch adviesbureau Nijeboer-Hage voert Pranger-Rosier aanpassingen uit aan de klimaatinstallaties van het gemeentehuis op Texel. Het klimaat en vooral de ventilatie werd als onprettig ervaren: het was vaak te warm of te koud. Ook was de luchtvochtigheid niet altijd goed in balans.

 

Na een uitgebreid onderzoek door Nijeboer-Hage is Pranger-Rosier aangesteld als hoofdaannemer voor deze klus. Eerst is er een proefopstelling gemaakt voor de klimaatverbetering in een kantoor, zodat er uitgebreid getest kon worden of dit aan de verwachtingen voldeed. Na deze geslaagde proef van een half jaar is Pranger-Rosier samen met Aannemingsbedrijf A. Tuin uit Den Helder aan de slag gegaan.

 

De verbeteringen zijn in het gemeentehuis opgedeeld in zes verschillende fases. Steeds een nieuw deel van het gemeentehuis wordt onder handen genomen. Op deze manier hebben de medewerkers van de gemeente steeds genoeg ruimte om de werkplekken te verdelen, zodat het gemeentehuis ‘up and running’ kan blijven. In precies 9 weken worden alle werkzaamheden afgerond. De bijzondere architectuur van het gemeentehuis door het geronomeerde architectenbureau Alberts & Van Huut zorgt er voor dat elk kantoor anders is en er maatwerk moet worden toegepast. Geen hoek of kozijn is gelijk: er is veel gebruik gemaakt van bijzondere vormen. Deze strakke planning is in goed overleg met de gemeente gemaakt en wordt regelmatig doorgesproken.

 

Aannemingsbedrijf A. Tuin zorgt voor het aanpassen van bouwkundige voorzieningen voor de roosters en kozijnen. Via de nieuwe CO2 gestuurde raamroosters wordt de ventilatie per vertrek geregeld. Om de temperatuur beter te beheersen zijn in elk kantoor radiatoren opgehangen. Voor de raadzaal is een nieuwe luchtbehandelingskast geïnstalleerd met een energiebesparende warmte terugwin installatie (warmtewiel). Met deze maatregelen verbetert het binnenklimaat enorm, wat zorgt voor een veel prettigere werkomgeving. Half november 2017 wordt het project opgeleverd.

 

.« Naar overzicht