Voormalig kantoor Aegon wordt omgetoverd tot 'Markt 058' | Otte-Installaties

Voormalig kantoor Aegon wordt omgetoverd tot 'Markt 058'

  • Markt 058

Geplaatst op 17 mei 2019

 

Het voormalig Aegon-kantoor in Leeuwarden wordt momenteel omgetoverd tot mixed-use gebouw ‘Markt 058’, een studentenbolwerk. Pranger-Rosier verzorgt de E- en W-installaties in 500 appartementen en de gehele technische infrastructuur. Het studentenbolwerk wordt medio 2019 opgeleverd. 

 

Markt 058: een mixed-use gebouw
Een mixed-use gebouw? Jazeker! Markt 058 wordt een gebouw met onder andere ruim 500 studentenwoningen met eigen badkamer en keuken, kantoorruimtes én horecagelegenheden. Het uiterlijk van het oude Aegon-kantoor blijft hetzelfde maar binnen gaat er een heleboel veranderen. Hierbij zijn veel partijen betrokken, waaronder wijzelf, Leyten, HJBERG Vastgoed Ontwikkeling en Friso Bouwgroep.
 

“Ik kan niet anders zeggen dan dat het werk fantastisch loopt!” - Klaas Buikema


Elektrotechnische en werktuigkundige installatiewerkzaamheden 
Pranger-Rosier neemt de elektrotechnische en werktuigkundige installatiewerkzaamheden voor de 500 appartementen op zich. Daarnaast verzorgen wij de gehele technische infrastructuur. Zo vind je op de vijfde verdieping de elektra hoofdverdelers, warmtepompen en luchtbehandelingskasten. In de gangen van de verdiepingen hebben we de overige technische infrastructuur aangebracht, zoals distributieleidingen, CV, ventilatie, kabelgoten en railkokersystemen.

 

 

Een unieke en uitdagende opdracht
Klaas Buikema, projectleider, vindt Markt 058 een uniek project: “Het is uniek om midden in het centrum van Leeuwarden, in een bestaand gebouw, 500 appartementen te realiseren. Maar ik kan niet anders zeggen dan dat het werk fantastisch loopt”, zegt Klaas Buikema. “Er is veel aandacht geweest voor het prefabriceren van onderdelen, de wijze van aanleveren van materialen. Er is een logistieke man ingezet voor het aanvoeren van materialen in de appartementen en het ontvangen van goederen. Dit pakte positief uit voor de productiviteit van onze medewerkers! En daar gaan we altijd voor”, aldus Klaas Buikema.

 

We kunnen niet wachten…
In week 38 van 2018 is Pranger-Rosier gestart met de uitvoering van de 500 appartementen. De verwachting is dat ‘Markt 058’ medio 2019 wordt opgeleverd. Wij kunnen in ieder geval niet wachten! Stay tuned: houd onze website en social media kanalen in de gaten. 

 

Wil je meer weten over dit project? Neem dan contact op met Klaas Buikema, projectleider van Markt 058.
T. 0519 22 85 00 / E. info@pranger-rosier.nl

 « Naar overzicht